Menetleja: Arheoloogianõunik, Eero Heinloo

Kirjeldus

Muistis paikneb põldudevahelisel NS suunalisel söödialal. Selle pikkus NS suunas on 70 m laius OW suunas 12-14 m (põhjaosa kitseneb 3 m laiuseks), pinnas on kerge kaldega kirde-edela suunas, ja selle kõrgus ümbritsevast põllumaast kuni 1,2 m.
Söödiala kesk- ja idaosa on kunagise kruusavõtmisega lõhutud, tekkinud 15 m pikkuse ja 3-5 m laiusega lohku on ümbritsevatelt põldudelt veetud kuni 1 m läbimõõduga raudkive. Suuri kive esineb kogu söödiala idaservas. Millise osa söödialast haarab enda alla kalme, ei ole täpselt kindlaks määratud. Tõenäoliselt võib kalmeala pikkuseks lugeda vähemalt 55 m, kusjuures põhjapoolse, 14 m pikkuse kitsa osa kuuluvus jääb lahtiseks. Tõenäoliselt on suur osa muistisest kruusa võtmisega lõhutud ning täiesti terve näib olevat vaid lääne- ja lõunaosa. Väikese proovišurfi tegemisel 30. augustil 1073. a leiti savinõukilde ning põletamata luukild (Ajaloomuuseumis). Proovišurf tehti muistise tervemasse, 8 m läbimõõduga lõunaossa.
Muistis on kunagise kruusavõtmise tõttu suhteliselt halvasti säilinud. Kaitse alla kuulub aga kogu söödiala ning selle lähim ümbrus.

Asub Uugla-Auaste teest ca 100 m ida pool.

Ajalugu

Muistis avastati 30.08.1973. a M. Mandeli poolt. Kuulub arvatavasti I aastatuhande II poolde või II aastatuhande algusesse.

Kaitsevööndi piirid näisatud KKT juurde lisatud skeemil.