Menetleja: Arheoloogianõunik, Eero Heinloo

Kirjeldus

Kalme paikneb põldudevahelise kagu-loodesuunalise, 300 m pikkuse ja 90 m laiuse söödilapi kaguosas, selle lõunaservast 15 m põhja pool ja idaservast 25 m lääne pool. Võrdlemisi tasase pinnaga söödialal kasvab kohati hõredalt, kohati tihedamalt kadakapõõsaid. Leidub ka üksikuid ca 1-2 m läbimõõduga põllukivihunnikuid ning suuremaid raudkive.
Söödiala lõunaosa läbib OW suunaline madal seljandik. Seljandiku idaosas leidub peaargu ümara põhiplaaniga, veidi OW suunas piklik, 7m pikkune ja 6 m laiune ning 0,6-0,7 m kõrgune murukamarasse kasvanud küngas. Künka põhjaservas kulgeb OW suunaline kadakate rida.
Küngas ise sarnaneb rohkem suure põllukivihunniku kui kalmega. Tema keskossa surfi kaevamisel paljandusid võrdlemisi suured raudkivid, nende vahel väiksemad ja võrdlemisi tume muld. Kivide vahelt leiti paar savinõukildu ja nõrgalt põlenud luukild.
Kaölmest 10 m lääne pool on väiksem, 3 m läbimõõduga küngas, temast 5 m kirde poole on aga 20 x 20, suurusele alale kogutud kive.

Muistis asub Kirimäelt Nihka külla viivast teest 200 m loode pool.

Muistis on avastatud 1980. a M. Mandeli ja S. Heldemaa poolt.