Mälestise nimi Jaan Tamme (1875-1933) haud

Mälestise puhul on tegemist tuntud eesti muusiku hauaga.

Kirjeldus

Jaan Tamme põrm on Tallinna Metsakalmistule 1960. aastal ümber maetud Siselinna kalmistult. Hauaplats on ühine Jaan Tamme õe, laulja Aino Tammega. Hauaplatsi suurus on 3.35 x 3.25. Hauatähis on punakast graniidist, lihvitud, ülaservast kaarjas hauatahvel mõõdus 0.30 x 0.50 x 0.05, millel on sisseraiutud tekst:
Professor
Jaan Tamm
11. jaan. 1875 - 17. veebr. 1933

Asukoha kirjeldus

Jaan Tamme haud asub Tallinna Metsakalmistul, haua koordinaadid on: x:6592768.4 y:549333.1 / B:59°28'11.22" L:24°52'12.78".

Ajalugu

Jaan Tamm (1875-1933) oli eesti muusik. Pärast Tarvastu kutsehariduskeskkooli lõpetamist astus Tamm H. Treffneri Gümnaasiumisse. 1891. aastal astus ta Peterburi konservatooriumi metsasarve õppima. 1908. aastal sai Jaan Tamm juba metsasarve professoriks. Peterburis elades võttis Tamm osa eesti seltsielust, juhatas laulukoori ja mängis eestlaste piduõhtuil. 1920. aastal siirdus ta Eestisse, kus sai Tallinna Kõrgema Muusikakooli professoriks. Aastail 1923 -1933 oli Jaan Tamm konservatooriumi direktoriks. Jaan Tamm oli eesti metsasarvekoolkonna rajaja. Ta pani ka tugeva majandusliku aluse eesti konservatooriumile ning kujundas sellest eeskujuliku rahvusliku muusikaakadeemia.