Mälestise nimi Konstantin Pätsi (1874-1956) haud

Eesti Vabariigi esimese riigijuhi ja ajakirjaniku viimane puhkepaik.

Ajalugu

Konstantin Päts sündis Tahkuranna vallas 1874. aastal ja suri Venemaal 1956. aastal. Oma kõrgema hariduse omandas Konstantin Päts Tartu Ülikooli õigusteaduskonnas ning hiljem Peterburi lipnike kursustel. Peale hariduse omandamist asus Päts tööle vandeadvokaadi Jaan Posta abina ning andis välja ka ajalehte Teataja. Pöördeliste sündmuste käigus viibis Päts paguluses ning kandis vanglakaristust Peterburis. Peale seda naases Päts Teataja toimetusse ning poliitikasse. Päts juhtis Ajutise Valitsuse loomist ning Eesti iseseisvumist, olles hiljem pikaajaline poliitik ja riigijuht.

(2017) Korrastustööd president Konstantin Pätsi rahulas on lõpetatud. Pealinn, 05.09.2017
(2011) Margus Haav. Esimese presidendi viimne teekond kodumulda algas uskumatult. Sakala, 18.01. http://sakala.postimees.ee/373818/esimese-presidendi-viimne-teekond-kodumulda-algas-uskumatult .

Ümber maetud 21. okt.1990.a.Venemaalt Kalini oblastist Burashevost.