Mälestise nimi Polli mõisa ametnikemaja 1, 19. saj

Märksõna(9)

Ehitised, Kompleksid, Mõisakompleks, Elamu, Ehitiste liigid, Elamu, Mõisaelamu, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Mälestise tunnus

Hästisäilinud teenistujate elamutüübi näide Viljandimaa ühes suurimas hästi säilinud mõisaansamblis .
Piirkonna telliskiviehitise tüüpiline näide, millel on terviklikult säilinud algupärase 19.s. II poole ehituskunstile omase kujunduse ja kvaliteetse müüriladumistehnikaga välisilme.

Kirjeldus

Hoone olnud tisleri töötuba. Historitsistlik, 1-kordne, väljaehitatud katusekorrusega, puhasvuuk punasest tellisest laast viilkatusega hoone. Praegu katusekatteks eterniit. Ilusate ümarkaarsete akendega, mis kaunistatud pealt dekoratiivsete ehiskarniisidega. Heas seisukorras. Puutöökoja kõrval asub end. sepikoda.
(inspekteerimisandmed, 1997)

Ehitatud 19.s. lõpul.

Kaitsevööndi ulatus

Vastavalt Muinsuskaitseseaduse § 25 on kaitsevööndiks 50m laiune maa-ala mälestise väliskontuurist või piirist arvates