Mälestise nimi Vana-Võidu mõisa park, 19.saj.

Mälestise tunnus

Viljandimaa vabakujundusliku ja liigirikka pargi näide, kus on selgelt loetavad ka regulaarpargi elemendid.

Kirjeldus

Kuigi keskmise suurusega 4.2 ha park asub otse Tänassilma jõe kõrgel orunõlval, polnud sealne härrastemaja orienteeritud mitte jõele, vaid lõunakaarde jäävale avarale, ringteest raamitud väljakule. Sellele väljakule on rihitud ka Viljandi poolt tulev pikk sissesõidualle (vaher ja pärn), mida ühelt küljelt piirab puuviljaaia kivimüür. Park ise järgib oruveeru. Peahoone juures olevad väljakud on avarad, vaid üksikpuudega vabalt liigendatud. Väljakute ringteede välisküljel on puud paigutatud tihedate vabade gruppidena, kus on seotud puid kontrastselt: kuusk-vaher, tamm-vaher, pärn-kask-vaher.
Esiväljak on suur, ovaalne ja avar, ääristatud sümmeetriliste puudegruppidega. Otse peahoone ees on elupuud. Esiväljaku aktsendiks on peahoone ees kasvav üksik põlistamm.
Tagaväljak on sinna ehitatud peahoone juurdeehitiste tõttu kaduma läinud. Hoone tagaväljakult suundub nurga all metsa suunas pikk, valdavalt tammedega alle Kivistiku parkmetsa.
Pargi põhiosa on peahoonest kagusse jääv väike vabakujuline küllaltki suletud puistu.
Lõunapiiril, pargist väljas on kaks põhjaveetoitelist tiiki.