Mälestise nimi Tusti mõisa karjakastell, 1904.a.

Märksõna(10)

Ehitised, Kompleksid, Mõisakompleks, Kõrvalhoone, Karjakastell, Ehitiste liigid, Kõrvalhoone, Karjakastell, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Mälestise tunnus

Mõisakompleksi kuuluv iseloomulik majandushoone Mälestise tunnuseks on hoone põhimaht, välisilme ja algupärased ehituskonstruktsioonid.

Kirjeldus

Suurest neljakandilisest kinnise õuega karjakastelli hoonetest, alles 3 hoonet. Suured puhta vuugiga kivihooned on klombitud maakiviplokkidest. Katuseharjad erikõrgustel. Viilkatustel lihtsad laudkarniisid. Fassaadis räästa ja viilude alusel joonel lai tellistest ehisvöö, kus karniisi kannavad astmelised koonusekujulised telliskivikonsoolid. Otsaviiludes on väiksed ümaraknad. Pealt ümarkaarsed avad markeeritud punasest tellistest aknapiiretega.

Ehitatud 1904.