14758 Peetri mõisa peahoone, 1900-1915.a. • Mälestised

Peetri mõisa peahoone Foto Anne Kivi 24.05.2011 Peetri mõisa peahoonele vaade lõunast Foto Anne Kivi 24.05.2011 Peetri mõisa peahoone Foto Anne Kivi 24.05.2011 Peetri mõisa peahoone Foto Anne Kivi 24.05.2011 Peetri mõisa peahoone juurest vaade järvele Foto Anne Kivi 24.05.2011 Peetri mõisa peahoone juures olev park Foto Anne Kivi 24.05.2011 Peetri mõisa peahoone koos haljastusega Foto Anne Kivi 24.05.2011 Peetri mõisa peahoone juures olev paisjärv Foto Anne Kivi 24.05.2011
Mälestise nimi Peetri mõisa peahoone, 1900-1915.a.
Mälestise registri number 14758 Mälestise vana number k
Registreeritud Kinnismälestis Liigitus ehitismälestis
Märksõna
Katastrikood
Aadress
Muinsuskaitseameti digiteeritud arhivaalid
Inspekteerimised

Kirjeldused

Liik: Mälestise ajalugu

Ehitatud 1910-1912, arhitekt Otto Wildau.

Sisestatud: 14.07.2011

Liik: Mälestise kirjeldus

Juugendlik, liigenduva põhiplaaniga, erineva kõrgusega ja kujuga katustega. Soklikorruse seinad murtud maakivist, I korrus ja mansardkorrus heleda krohvi ja tumeda vahvärgiga. Dekoratiivsust lisavad murrutatud graniidiga kujundatud seinapinnad, sädemepüüdjatega kroonitud toekate korstnapitsidega, erineva suuruse ja kujundusega rõdud jne.

Liik: Üldinfo

Arhitekt O.Wildau kohta vt. ka raamatust Eesti mõisaarhitktuur . Historitsismist juugendini. A. Hein , Tall. 2003