Mälestise nimi Maidla mõisa tall

Menetleja: Raplamaa nõunik, Mikk Mutso

Mälestise tunnus

19. sajandi algusele iseloomulikult klassitsistlikus võtmes välja ehitatud vabakujulise planeeringuga mõisaansamblisse kuuluv tallihoone näide.

Kirjeldus

Pikk osaliselt maakivist ja osaliselt lubjakivist ehitatud hoone. Hoone lõunapoolne otsasein ja pool loodepoolsest külgseinast on laotud maakividest. Väravaavad paiknevad nii kummalgi küljel kui otsafassaadil. Seinte ülemises servades paiknevad väravavade suhtes sümmeetriliselt aknaavad. Elamuks ümber ehitatud hooneosas on müüridesse murtud suuremad akna- ja ukseavad.

Ehitatud mitmes järgus 19. sajandi jooksul. Pool hoonest on ümber ehitatud elamuks.