Mälestise nimi Rabivere mõisa tall

Mõisakompleksi kuuluv majandushoone.

Kirjeldus

Suur krohvimata maakivihoone, müüri ladumisel kasutatud ka paekivi. Avade küljed laotud tahutud paekiviga. Kaetud poolkelpkatusega. Avade kuju on muudetud, algselt olnud suured segmentkaarsed uksed, mis on osaliselt säilinud. Uksi ääristavad väiksed aknad. Ehitus on tasakaalustatud proportsioonidega.

Ajalugu

Ehitatud arvatavalt 19. s. lõpus (1898. a mõisa- ja talumaade hindamistoimiku plaanil on hoone kohal väiksem ehitis, EAA 2486-1-2846).

Kaitsevööndi ulatus

Rabivere mõisaansambli hoonetele ja pargile on kehtestatud ühine kaitsevöönd (vt kaart KKT Lisa nr 1).