Mälestise nimi Seli mõisa härjatall-elamu

Menetleja: Muinsuskaitseameti Rapla maakonna vaneminspektor, Karen Klandorf

Märksõna(11)

Ehitised, Kompleksid, Mõisakompleks, Elamu, Kõrvalhoone, Tall, Ehitiste liigid, Elamu, Mõisaelamu, Ehitusperioodid, 1711-1840.

Piirkonnas ajastule tüüpiline majandus- ja eluhoone näide mõisaansamblis.

Kirjeldus

Väike, kuid massiivsete proportsioonidega krohvitud paekivihoone. Kaetud kõrge kelpkatusega. Räästakarniis lihtne, astmelise profiiliga. Pool hoonest kasutusel elamuna, teine pool on saraalune. Selles osas on aknad väikesed, 6-ruudulised. Sara otsas suured kahepoolsed uksed. Korstnate kuju muudetud, silikaatkivist. Aknaid uuendatud, paigaldatud 2 plastakent. Paigaldatud uus ja stiilne puituks .

Ajalugu

Ehitatud 19.sajandi I veerandil ja ümberehitatud 19.sajandi lõpupoole. Olnud kasutusel viinavabriku juures härjatallina.

50 meetrit mälestise väliskontuurist.