Mälestise nimi Haapsalu raudteejaama meistri kelder

Märksõna(10)

Ehitised, Kompleksid, Raudteekompleks, Kõrvalhoone, Kelder, Ehitiste liigid, Kõrvalhoone, Kelder, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Mälestise tunnus

Aastail 1904 - 1907 rajatud Haapsalu raudteejaama hooneteansambelisse kuuluv abihoone. Mälestise tunnuseks on tema algupärane välisilme

Kirjeldus

Traditsioonilist laadi muldkelder. Keldri fassaadil on ukse kohal kivitahvel tekstiga (vt foto). Keldri omanik on mullet kindlustanud miljöösse sobiva madala tugimüüriga

Kelder on ehitatud 20. sajandi alguses.

Kaitsevööndi ulatus

Haapsalu raudteejaama kaitsealuste objektide ümber on moodustatud ühine kaitsevöönd. Kaitsevööndi piirid on nähtavad maa-ameti kaardil.