Mälestise nimi Haapsalu raudteejaamavahi kuur

Menetleja: Läänemaa nõunik, Kalli Pets

Märksõna(10)

Ehitised, Kompleksid, Raudteekompleks, Kõrvalhoone, Kuur, Ehitiste liigid, Kõrvalhoone, Kuur, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Raudteejaama hooneteansamblisse kuuluv algupärasena säilinud majandushoone

Kirjeldus

Raudteejaama vahimaja juurde kuulunud lihtsa nelinurkse põhiplaaniga majandushoone. Kuuril on madalakaldeline viilkatus, mida katab 1960ndail paigaldatud eterniit. Kuuri hoovipoolse seina laiadest vertikaallaudadest vooder on algne, algsed on ka kuuri uksed (sh sepishinged) ja aken. Kuuri üldilmet rikub põhjapoolsesse otsa on ehitatud küttepuude varjualune.

Ajalugu

Jaamahoonetega samal ajal (1900ndate esimene kümnend) ehitatud hoone, mida on pidevalt kasutatud algupärasel otstarbel

Hoone asub Haapsalu raudteejaama hooneteansambli ühises kaitsevööndis.