Mälestise nimi Haapsalu raudteejaamavahi elamu kõrvalhoone

Märksõna(8)

Ehitised, Kompleksid, Raudteekompleks, Kõrvalhoone, Ehitiste liigid, Kõrvalhoone, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Mälestise tunnus

Ajastu raudteearhitektuurile iseloomulik hoone jaamahoonete kompleksis. Mälestise tunnuseks on hoone algupärane välisilme, algupärased ehituskonstruktsioonid ja fassaadidetailid.

Kirjeldus

Väike ristkülikukujulise põhiplaaniga ühekorruseline, viilkatusega rõhtpalkehitis, mis kaetud profileeritud laudisega. Fassaadidekoor iseloomulik 19. sajandi lõpu historitsistlikele jaamaehitistele. Seinal akende ülaääre kõrgusel paikneva püstlaudise alumine serv on kujundatud lainelise karniisina. Välisavadel ehissirmid, hoone kõigil külgedel rõhtliist ja kõigi akende peal ehisväljad.

Ehitatud 20.saj. alguses

Haapsalu raudteejaama kaitsealuste objektide ümber on moodustatud ühine kaitsevöönd