Mälestise nimi Maal «Mänd Pada orus», R. Sagrits, 1965 (õli, lõuend)

Menetleja: TKVA peaspetsialist, Viive Leitsar

Kunstimälestisena muinsuskaitse all 1978. aastast.

Materjal: lõuend.
Autor, valmistamise koht: Richard Sagrits (1910-1968)
Dateering: 1965.a.
Mõõtmed: 64 x 70 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Kunstniku signatuur ja daatum maalil paremal alumises servas: "R.Sagrits 65"
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Maal "Mänd Pada orus" on oluline näide tuntud Eesti maalikunstniku Richard Sagritsa loomingu hilisperioodist. Maali iseloomustab poeetiline loodustunnetus, pallaslik maalikultuur ja lopsakas pintslikäsitlus. Maal osales Tallinna Kunstihoone ülevaatenäitusel jaanuar-veebruar 1971.a. Ministrite Nõukogule kuuluva tööna.