Mälestise nimi Suure-Lähtru mõisa kuivati

Märksõna(10)

Ehitised, Kompleksid, Mõisakompleks, Kõrvalhoone, Kuivati, Ehitiste liigid, Kõrvalhoone, Kuivati, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Mälestise tunnus

Mõisaansamblisse kuuluva majandushoone ajastu tüüpiline näide, millel on terviklikult säilinud algupärane välisilme ja arhitektuurne vormistus

Kirjeldus

Suur, kahekorruseline, lõhutud maakividest , algselt laastudest, praegu eterniitkattega viilkatusega hoone. Nurgad markeeritud suurtest paekiviplokkidest nurgarustikaga. Paeplokkidest on laotud ka avade lamedad kaared. Otsaviilu ümarkaarne ava osaliselt kinni müüritud. Seinte pindu dekoreerivd kividevahelisse krohvi asetatud graniitkillud.

Ehitatud 19.s. viimasel veerandil.

Kaitsevööndi piirid on näidatud KKT juurde lisatud skeemil.