Mälestise nimi Kaarli talu küün-laut

Menetleja: Maastikuarhitekt, Raili Uustalu

Märksõna(10)

Ehitised, Kompleksid, Talukompleks, Kõrvalhoone, Küün-laut, Ehitiste liigid, Kõrvalhoone, Küün, Ehitusperioodid, 1918-1939.

Piirkonna ühe täiuslikumalt säilinud talukompleksi kuuluv hoone

Kirjeldus

Suhteliselt kõrge sokliga, maakividest krohvitud lintvundamendil. Hoone koosneb suurte vastamisi väravatega küünist ja kahest loomapidamise ruumist (põhiparameetrid 11,7 x 7,1m) Hoone laudapoolne ots on rõhtpalkehitis, küünipoolse otsa seinad on kaetud vertikaalse poola laudisega. Hoone viilud on kaetud horisontaalse voodrilauaga. Uksed püstlaudisega, küüni väravad diagonaallaudisega. Sulusteks sepisdetailid. Viilkatuse katteks on eterniit.(KKT)