Mälestise nimi Vihula mõisa kelder 2

Märksõna(10)

Ehitised, Kompleksid, Mõisakompleks, Kõrvalhoone, Kelder, Ehitiste liigid, Kõrvalhoone, Kelder, Ehitusperioodid, 1711-1840.

Mälestise tunnus

Maalilisemaid ja suuremaid Lahemaa mõisakomplekse. Rohkearvuliste (säilinud üle 20 hoone) ja mitmest eri ajastust pärinevate kõrvalhoonetega mõis.

Kirjeldus

Fassaadiga järve poole pööratud, mullapinnast kerkiva kahes kõrgusjärgus viilkatusega end. jääkelder. Keldri otsafassadis on suur ümarkaarne ukseava, mida on ümber ehitatud. Pealt mätastatud. Kelder omab esikut ja 25m2 silindervõlviga ruumi.

Asukoha kirjeldus

Vihula mõisa kelder asub Mõisa peahoone ja valitsejamaja vahelisel haljasalal. Valitsejamaja poolses osas, tiigi(jõe) kaldal. Sissepääsuga tiigi poolt.

Kindlad andmed puuduvad, kuuludes klassitistlike rajatiste hulka (19.s.)