Mälestise nimi Vihula mõisa sepamaja

Märksõna(10)

Ehitised, Kompleksid, Mõisakompleks, Elamu, Ehitiste liigid, Elamu, Mõisaelamu, Ehitusperioodid, 1711-1840, 1841-1917.

Mälestise tunnus

Maalilisemaid ja suuremaid Lahemaa mõisakomplekse. Rohkearvuliste (säilinud üle 20 hoone) ja mitmest eri ajastust pärinevate kõrvalhoonetega mõis.

Kirjeldus

Madal, ühekorruseline, katud S-kividest täiskelpkatusega. Kõikide akende kohal eenduvad tellistest ehissillused. Hoone telliskorsten on ülakarniisiga. Profileeritud karniis ka katuseräästa all.

Ajalugu

Ehit. 1828.s., sellele viitab tahvlike fassaadil samas ka hiljem lisatud daatum 1886, mis näitab ümberehituse aega. Rahvas tunneb hoonet kui jäägri maja.