Mälestise nimi Malla mõisa riistakuur

Menetleja: Muinsuskaitseameti Lääne-Viru maakonna vaneminspektor, Anne Kaldam

Märksõna(11)

Ehitised, Kompleksid, Mõisakompleks, Kõrvalhoone, Riistakuur, Ehitiste liigid, Kõrvalhoone, Kuur, Riistakuur, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Mälestise tunnus

Mõisaansamblisse kuuluva majandushoone tüüpiline näide, millel on säilinud originaal ehituskehand ja kabariiidid. Mälestise tunnuseks on ka dekoratiivne ajastule tüüpiline arhitektuurne vormistus.

Kirjeldus

Keskmise suurusega , maa- ja paekivihoone maakivihoone. Kaetud lameda viilkatusega. Pealt kergelt ümarkaarsed avad markeeritud punaste tellistega. Otsa viiluväljas ukse kohal ümaraken. Kummalgi küljel olevad 8 akent rühmitatud paarikaupa. Nurgad laotud tahutud valgest paekivist ja seotud müüriga hambuvate plokkidena.

Ehitis võib pärineda 19.s lõpuveerandist.