Mälestise nimi Ikoon "Usukannataja Demetrius, vaga Maria, tsaaritar Aleksandra", kappraamistuses, annet. 1896 (õli, puit)

Kunst, Materjal, Lõuend, Objekt, Maal, Tahvelmaal, Ikoon, Sakraalmaal.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui ajastule omases teostuslaadis tüüpiline vene sakraalkunstiteos 19. sajandi lõpukümnendist

Ajalugu

Muinsuskaitse all alates 1985 – Haapsalu rajooni kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 7. III 13. k-14

Ikooni restaureeris Marike Laht, 2004

Materjal: õli, puit, metall.
Tehnika: nikerdatud, tisleritöö, maalitud.
Autor, valmistamise koht: Vene koolkond (Moskva?)
Dateering: 19. sajandi lõpp (annetatud 1896)
Mõõtmed: 71, 5 x 57 cm; raam 84,5 x 70 cm ; kappraamistus 126 x 92 x 15 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): raami allservas messingetiketil graveeritud annetuskirje: Ciя икона пожертвованна Гапсальской Городской Церкви Полковникомъ Дмитриемъ Демьяновичем, Cупругой eго Mapieй, и дочерью ихъ Aлександрой Mуяки. Bъ память пребывания ихъ въ Гор. Гапсалъ. Aпръля 23 дня 1896 года.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Usukannatajat Demetriust, risti käes hoidvat tsaarinna Aleksandrat ja vaga Mariat kujutav ikoon (Beликомученик Димитрий, преподобная Mapия и царица Aлександра)
Lääneseinal