Mälestise nimi Kapp, 19.saj. I pool (puit)

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Sisustus, Kirikusisustus, Mööbel, Mahumööbel.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui 19. sajandi keskpaiga stiilitunnustele vastava kunstilise kujundusega mööbliese

Muinsuskaitse all alates 1980 – Haapsalu rajooni kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 38

Materjal: puit.
Tehnika: aaderdatud, nikerdatud, tisleritöö.
Autor, valmistamise koht: tundmatu tisler
Dateering: 19. saj.
Mõõtmed: kõrgus (ülakarniisi ja frontoonita) 169, 5 cm, kogukõrgus ca 187 cm, laius ca 88 cm, sügavus ca 47,5 cm; frontooni laius 26,5 cm (karniisita 24, 3 cm)
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): sees parempolsel seinal muinsuskaitsemärgistus: MKI 7 A 1. Selle kohal katkisel paberkleebisel pliiatsikirjas: Anton Karr Taebala vald Turvalepa küla Jaagu talu Taebla siseagentuur
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): väga mustunud, soditud, rüüstatud: väga palju ehisosi kadunud või lahtiselt; puuduvad jalad, esikülje raamtahveldise nurgailustused, nurkmised nikerdosad; ukselauad lahti; lukk väljamurtud
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Hästiteostatud biidermeierlik riiulitega kapp, täpne funktsioon ja valmistamisaeg teadmata.
Ülevalt teise riiuli sügavuses kaks rida kaarja paigutusega ja lainjalt ääristatud lahtreid (kahes reas, kummaski 6)
Paikneb koguduse majas (vanas koolimajas)