Mälestise nimi Altar koos aiaga, 19.saj. (puit, õli)

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Sisustus, Kirikusisustus.

Autor, valmistamise koht: suulise pärimuse järgi kohalik tislermeister Ott Liiv (1838-1911)
Dateering: umbes 1868
Mõõtmed: altariseina laius ca 314 cm, altari kõrgus 123 cm, aia kõrgus seestpoolt ca 79 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): veidi määrdunud ja kulunud
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Toekas arhitektooniline pseudogooti stiilis altarikujundus, gooti teravkaartest kujundatud võrega.
Kullamaa kirikukroonika (EAA fond 1243, nim. 1, sü. 13, lk. 41: 1939.a. kirikule tehti täielik remont… Värviti aknad, uksed, altar, kantsel, pingid ja osa põrandat… Varem olnud pruun värv asendati sinakas hall värviga, viimati ülevärvitud 1979: rohekas, samblaroheline, detailifoon helesinine.
Reinhold Uhke. Kiriklikkude mälestusmärkide registreerimise töö Kullamaal. 1928.suvel (TÜ raamatukogu fond 55, nim. 3 sü 96, lk. 10): Praegune altar on 1869. aastast. Kelle poolt kingitud pole teada. Võis olla et kogudus ise muretses. Altar on valmistatud saarepuust ja värvitud pruuniks. Altari laud on samast materjalist, millest altar. Keskaegset altari kivi ei ole olemas.