Mälestise nimi Seinalühter kolme tulega, annet. 1891 (messing, kullatud)
Mälestise registri number K16299

Menetleja: Muinsuskaitseameti kunstimälestiste peainspektor, Ülle Jukk

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Valgusti, Seinavalgusti.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui kunsti- ja kultuuriloolise väärtusega kodumaine oma ajale iseloomuliku kujundusega kirikuvalgusti 19. sajandist

Muinsuskaitsearvel alates 1995 (nr. 179a)

Tehnika: graveeritud, kullatud, trugitud, valatud.
Autor, valmistamise koht: Eduard Drossi ettevõte Tartus
Dateering: umbes 1891
Mõõtmed: seinataldriku kogukõrgus (koos ristiga) ca 32, 2 cm, laius ca 18, 1 cm, haara kõrgus ca 12 cm, pikkus ca 20, 7 cm, rasvataldriku Ø 9, 3 cm, küünlapesa kõrgus ca 6, 2 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): seinataldrikul graveeritud annetuskirje: ülal: Kullamaa K;
all: Õppijate kingit. 14. Apr. 1891.
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): vähesel määral oksüdeerunud, vasakpoolne rasvataldrik oksüdeerunud tugevasti, kullatis kulunud, rasvataldrikuis ja seinaplaadis juhtmeavad
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Seinalühter kolme S-kujulise, ümara lõpetusega haaraga; sõõrja profileeritud seinaplaadi ülaservas rist (sarnased ka reg. nr. 16300 - 16302) – tegemist on Eesti kirikuis enimlevinud tüüpi historitsistliku seinalühtriga.
1990 restaureeris Tiit Villemsoo. Elektrivalgustusele seadistatud nõuetekohaselt (juhtmed kinnituvad messing-klambritega)
Uue võidukaare lõunaküljel
Kuulub Tartu ettevõtja Eduard Drossi toodangu hulka - 1915.a. kataloogis (Katalog und Preiskurant der Anstalt für Kirchengeräte und Ornamentik Eduard Dross Jurjew, Livland) nr. 41