Mälestise nimi Kantsel, 19.saj. (puit, õli)

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Sisustus, Kirikusisustus.

Materjal: puit, õlivärv.
Tehnika: nikerdatud, tisleritöö.
Autor, valmistamise koht: tundmatu tisler
Dateering: 19. sajand
Mõõtmed: korpuse kõrgus ca 134 cm (rippfriisita ca 115 cm), trepirinnatise kõrgus ca 90 cm, kantslijala kõrgus ca 83 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): vähesel määral kulumist. Kõlaräästa alla on sobimatult paigaldatud uusaegne reljeefklaasiga kuppellamp
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Viietahulise raamtahveldisena kujundatud rinnatisega kantslikorpus, allserva kaunistab nikerdatud rippfriis, ülaosas katavad tahuservi kuus (4 tervet, 2 poolikut) stiliseeritud liilia motiiviga lõppevat liseeni.
Korpus toetub kuuetahulisele piilarjalale. Kõlaräästas viie tahuga, allservas samasugune rippfriis kui korpuselgi (teostuselt robustsem), karniisi kohal stiliseeritud liilia kujulised ehisdetailid. Kõlaräästas tipneb polügonaalse kupliga, tipus lihtne uusaegne rist.
Kantsli trepirinnatis, -uks ja põhjapoolne kooripingirinnatis komplekssed; varasem värvkate sinakashall, nüüd valge.
Koostas: Sirje Simson, kunstiajaloolane.