Mälestise nimi Hauaplaat, 17.saj. (paas)

Kunst, Materjal, Kivi, Objekt, Hauatähis, Hauaplaat.

Ajalugu

Muinsuskaitse all alates 1934. aastast kui üks kirikus olevaist hauaplaatidest (reg. nr. 787: 4); 1980. aastast – Haapsalu rajooni kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 132.

Materjal: paas.
Tehnika: raidtehnika.
Dateering: 17. saj.
Mõõtmed: ca 198 x 95 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Kooriruumis altariaia ees keskel paiknev hauaplaat, mille suurem osa on nähtaval, idapoolne serv aga mõne sentimeetri ulatuses altariaia puupõranda välisääre all. Tugevasti kulunud plaadi siledal pinnal teksti näha ei ole. Igas nurgas, sõõrikujulises süvendis (Ø ca 38 cm) lamedaks kulunud vapikujutis. Kolm nurka murenenud, kilde ära ka servadest ning plaadi pinnalt. Plaat on mustunud.
Koostas: Sirje Simson, kunstiajaloolane.