Mälestise nimi Perekond Hansen`I hauasammas, 1918/20 (graniit)

Kunst, Materjal, Kivi, Objekt, Hauatähis.

Ajastuomase kujundusega hauatähis 20. saj. algusest.

Kirjeldus

Asub kirikust u 15m idas. Tüüpiline ristikujuline hauatähis 1920-ndate aastate algusest. Must graniit, raiutud, poleeritud. Soklile (50x82x58) paigaldatud ülalt püramiidjalt kahanev graniittahukas (kõrgus 106, laius 67 ja 46cm), millel esiküljel tekst:
STUD. ERICH HANSEN 4.PLG.OHV./ SÜND. 13.MÄRTSIL 1890/ SURND.23. DETS. 1918./DR. EDGAR HANSEN 2. PLG.VAN. ARST./SÜND. 21. JUUNIL 1891/ SURND. 13. MÄRTSIL 1920./ JOH.ILM. 2.10./ MARTNA KIRIKU KÖSTER/ HANS HANSEN/ SÜND. 3. JUULUL 1857/ SURND. 4. WEEBR. 1934/ JOH. ILM. 2.10./ HELENE HANSEN/ SÜND. 16. SEPT. 1868/ SURN. 31.DETS.1944/ JOH. ILM. 2.10. Kivi ülaosal vabadusrist. Kivil asetseb rist, mille kõrgus 110cm, haarade laius 60cm ja paksus 12 cm. Hauaplatsi piirab massiivne betoonääris. Platsil neli betoonist matmiskoha tähist ja edelanurgas suur looduslik kivi.

Kaitsevööndi piirid näidatud KKT juurde lisatud skeemil.