Mälestise nimi Kantsel, 19.saj. (puit, õli)

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Sisustus, Kirikusisustus.

Ajalugu

Muinsuskaitse all alates 1980. aastast – Haapsalu rajooni kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 180.

Materjal: puit, õlivärv.
Tehnika: nikerdatud, saelõige, tisleritöö.
Dateering: 19. saj.
Mõõtmed: -
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Viietahuline pseudogooti stiilis kujundatud kantsel kooriruumi pikihoonest eraldava põhjasamba juures. Kaetud õlivärviga (tumepruun, ooker, must – nikerddetailid, sambad). Trepikäsipuu otsasambal nikerdatud kolmikleht, sarnane motiiv kordub ka kehami küljetahvlite nurkades. Kehami küljetahvlite liitekohtade katteks kaunistusteta treitud sambad; kehami alaserv kaunistatud saelõiketehnikas sakilise friisiga. Kõigil küljetahvlitel naelaauke.
Kantslikeham toetunud viiekandilisest sambast jalale, mille põrandat läbiv alaosa täielikult läbikoitanud ja kõdunenud. Seetõttu on kantsli kandvuse tagamiseks kehami esikülg toestatud kahe paksema ja ühe õhema prussiga.