Mälestise nimi Küünlajalg, annet. 1905 (messing, hõbetatud)

Ajalugu

Muinsuskaitse all alates 1980.aastast – Haapsalu rajooni kohaliku tähtsusega kunstimälestised nr. 194 ja 195.

Tehnika: graveeritud, hõbetatud, trugitud, valatud.
Dateering: annet. 1905
Mõõtmed: Kõrgus ca 29 cm, jalami Ø 15,7 cm.
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Rasvataldrikul graveeritud annetustekst: Piirsalu kirikule + Ingel Hackeri mälestuseks 1905.
Jalami all lakiga kirjutatud muinsuskaitse nr. MKI 7 K 188 ühel ja MKI 7 K 189 teisel küünlajalal (mõlemad ekslikult).
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Kaks messingist valatud ja trugitud hõbetatud küünlajalga. Sale, alt ahenevalt kooniline tüvis lõppeb tugevasti kumerduva keskosaga ümara jalamiga.
Siledaprofiilsel rasvataldrikul, mis paikneb küünlapiibust muhvijagu allpool, graveeritud annetustekst.
Tootjamärke ei ole.
Hõbetis osaliselt kulunud (annetustekti kohalt kulunud täiesti). Tootjamärke ei ole. Ühel küünlajalal puudub tüvise teljevarda otsamutter.
Koostas: Sirje Simson, kunstiajaloolane.