Mälestise nimi Postament, 19.saj. (puit)

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Sisustus, Kirikusisustus, Mööbel.

Materjal: puit, peits.
Tehnika: nikerdatud, treitud.
Dateering: 19. saj.
Mõõtmed: Kõrgus ca 108 cm.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Puidust treitud ja nikerdatud, musta peitsiga kaetud ümmarguse lauaga eklektiline postament, toetub esmalt kolmele voluutjalale, seejärel kolmele treitud ja nikerdatud allapoole ahenevale, nupuga lõppevale ja keskosas klotsiga liigendatud jalale. Iga jala keskklotsist lähtuv treitud sidepuu kinnitub alumisest kolmjalast väljakasvavale keskmisele, postamendi kolmveerandkõrguseni küündivale treitud ja nikerdatud ning teravaotsalise nupuga tipnevale ehissambale. Lauaosa alläärt kaunistab kolm rippuva tutiga draperiimotiivi.
Koostas: Sirje Simson, kunstiajaloolane.