Mälestise nimi Skulptuur "Püha Olaf", V.Mets, 1990 (dolomiit, polükroomia)

Kunst, Materjal, Kivi, Objekt, Skulptuur.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui ajastuomase kunstilise kujundusega monumentaalskulptuuriteos 20. sajandist

Muinsuskaitsearvel alates 1995 (264a)

Materjal: keraamika.
Tehnika: glasuuritud.
Autor, valmistamise koht: vabakutseline keraamik Andres Rodionov
Dateering: 1990. aastate algus
Mõõtmed: ligipääs raskendatud
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Skulptuur (terrakota) kujutab kroonitud habemikku meest tapri ja valitsusõunaga (ristita), jalge all lohe,
valmistatud peale dolomiitkuju (V. Mets, 1990) sobimatuks osutumist; põletus teostatud Tallinna Keraamikatehases.
Läänefassaadi orvas.
Püha Olav, Vormsi kiriku nimipühak – Norra kuningas Olav Püha (Olaf II Haraldsson, 995-1030), põhjamaades austatud ristiusu levitajana ja meresõitjate kaitsepühakuna; kujutatakse sõjariistus, lohetapjana.