Mälestise nimi Hauaplaat, 1599 (dolomiit)

Kunst, Materjal, Kivi, Objekt, Hauatähis, Hauaplaat.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui ajastuomase kunstilise kujundusega hauaplaat renessanssajast 16. sajandist

Muinsuskaitsearvel alates 1995 (275a)

Materjal: dolomiit.
Autor, valmistamise koht: tundmatu kiviraidur
Dateering: 1599 (?)
Mõõtmed: ca 213 x 137 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): peatsis madalreljeefsest karikakujundist vasakul uurendkirjas: M, paremal: C D. Allpool (uurendatult): M, kahele poolkaarele toetuv rist, C D (vt. foto); allpool (uurendatult): A? 1599 DEN 3(0 MAJ?)…
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): tugevasti kulunud, sh. kirjad osaliselt loetamatuks; pruuni õlivärvi jälgi
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Madalreljeefse karikakujutisega, uurendatud risti ja kirjadega hauaplaat,
võib olla pastor Siegfried Georgii hauaplaat; algne asukoht teadmata, oli enne praegusesse asukohta paigaldamist (1990) kooris seina ääres lahtiselt.
Koori kirdenurga põrandas.