Mälestise nimi Audru mõisa maneež

Seisund: varemestunud

Märksõna(8)

Ehitised, Kompleksid, Mõisakompleks, Kõrvalhoone, Ehitiste liigid, Kõrvalhoone, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Mälestise tunnus

Maneeži kui mõisa hoonestuses harvaesineva hoonetüübi näide mõisaansamblis. Kuulub Pärnumaa ühte hooneterikkamasse mõisaansamblisse.

Kirjeldus

Ka tisleritöökojana tuntud mahukas hoone on segamüüritisega looduslikust põllukivist ja savitellisest avapiiretel. Hoonet on katnud madala kaldega katus. Segmentkaarse sillusega aknaavasid jäljendavad petikniššid kulgevad külgfassaadil vööna karniisi kohal ja otsafassaadil katuseviilu all.

Ehitatud 19. sajandi lõpul. Nõukogude ajal kasutati hoonet kombaini- ja põllutööriistade hoidlana.

Kaitsevööndi ulatus

Kultuuriministri käskkirjaga 21.06.2006 nr 208 "Kultuurimälestisele kaitsevööndi määramine" (RTL, 04.07.2006, 52, 967) kehtestati mälestistele reg nr-tega 8304, 16599-16607, 16609-16611 ja 16613-16617 ühine kaitsevöönd.