Mälestise nimi Oreli prospekt, A. Terkmann, 1913 (puit)

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Muusikainstrument, Orel, Oreliprospekt.

Mälestise tunnus

Iseloomustab kiriku rajamiseaegset ajastutunnetust ja kohalikku kultuurilugu. Väärtuslik miljöö terviku seisukohast.

Muinsuskaitse alla võetud 1978.a.

Materjal: puit, metall, lakk.
Tehnika: nikerdatud, polükroomia, tisleritöö, aaderdatud, lakitud, peitsitud.
Autor, valmistamise koht: Gustav Normann
Mõõtmed: laius ca 8,2 m, kõrgus ca 12 m
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Orel, A.Terkmann, 1913. Kaitse all on oreliprospekt, mis pärineb suures osas 1869.a valminud Normanni orelilt. Oreliprospekt jaguneb seitsmeks vertikaalseks osaks. Kõikide osade vahel on krabidega ääristatud fiaalid. Keskmine osa jaotub pooleks, mille ülemine osa moodustab kahekordse teravnurkse krabidega ääristatud gooti viilu, alumine teravkaarelise viilu. Samasugune teravkaareline viil on ka kolmanda ja viienda osa ülal, teravnurksed viilud korduvad teisel ja kuuendal osal. Kogu oreli prospekt kaunistatud gooti ornamentikaga. Koostas: Tiina Pikamäe, kunstiajaloolane.