Mälestise nimi Audru mõisa koertemaja

Märksõna(10)

Ehitised, Kompleksid, Mõisakompleks, Kõrvalhoone, Koertemaja, Ehitiste liigid, Kõrvalhoone, Koertemaja, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Väheesineva hoonetüübi näide Pärnumaa ühes hooneterikkamas mõisaansamblis.

Kirjeldus

Punastest tellistest nurkadega ja maakivist müüritisega laotud hoone on viilkatusega, eterniidi all on veel säilinud sindelkatus. Akende sillused ja palendid on laotud punastest tellistest. Hoonel pole korstnaid nagu kõrvaloleval väiksemalgi hoonel, mis on paigutatud jõega risti. Väike maja on laotud punastest tellistest ning on madala pultkatusega.

Ehitatud tõenäoliselt 19. sajandil.

Kaitsevööndi ulatus

Kultuuriministri käskkirjaga 21.06.2006 nr 208 "Kultuurimälestisele kaitsevööndi määramine" (RTL, 04.07.2006, 52, 967) kehtestati mälestistele reg nr-tega 8304, 16599-16607, 16609-16611 ja 16613-16617 ühine kaitsevöönd.

z