Mälestise nimi Mihkli pastoraadi park

Märksõna(10)

Ehitised, Kompleksid, Pastoraadikompleks, Maastikuobjekt, Park, Ehitiste liigid, Maastikuobjekt, Park, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Hilisklassitisitliku pastoraadikompleksi kuuluv vabakujunduslik park.

Park paikneb avamaastikus ja on äärmiselt lihtne.
Peahoone esise moodustab avar ringikujuline auhoov/väljak/rondeel, mis on ääristatud üksikute suurte puudega. Esiväljaku keskel asub historitsistlikus stiilis suurem vaas, tõstetud kõrgele jalale ja siin kasvav suurem tamm on väidetavalt mälestuspuu. Pargi põhiosa jääb hoone taha, mis on varem olnud aialaadne. Pargi põhiosa on praegusel ajal avaram üksikute suurte puudega ja puudegruppidega ning väheste põõsastega ala, kus äärealad on mõnevõrra tihedamad. Meeleolukas on lehisterühm. Paekiviüüriga piiratud eraldiseisev lage nelinurkne ala. Park moodustab terviku kiriku ja kirikuaia haljastusega, eriti hästi mõjub kiriku poole viiv mitmeliigiline allee.
Dendroloogia - valitsevad liigid on saar, tamm, vahtrad. Esineb ka lehist, harilikku hobukastanit, pärna, kuusk (kuuskede rühm tõllakuuri juures). Mõned viljapuud.
Põlispuud: Mihkli kiriku tamm - h=17,5 m, p=523 cm; pärn - h=20,5 m p=450 cm.

Rajatud 19.s. II poolel.

Kaitsevööndi ulatus

Vastavalt Kultuuriministri 13. juuli 2006. a käskkiri nr 218 (RTL, 26.07.2006, 59, 1086) "Kultuurimälestistele kaitsevööndite määramine" on ajaloomälestisele Mihkli kirikuaed, reg nr 8318, arhitektuurimälestistele Keblaste mõisa valitsejamaja, 16658, Keblaste mõisa ait-kuivati, 16659, Keblaste mõisa kelder, 16660, Mihkli kirik, 16662, Mihkli kirikuaia piirdemüür, 16663, Mihkli kirikuaia kabel I, 16664, Mihkli kirikuaia kabel II, 16665, Mihkli kirikuaia kabel III, 16666, Mihkli pastoraadi peahoone, 16667, Mihkli pastoraadi park, 16668, Mihkli pastoraadi pargi vaas, 16669, Mihkli pastoraadi kelder, 16670 ja Mihkli pastoraadi tall-tõllakuur, 16671, kehtestatud ühine kaitsevöönd.