Mälestise nimi Sauga magasiait

Menetleja: Pärnumaa nõunik, Helle-Triin Hansumäe

Ehitised, Ehitiste liigid, Kõrvalhoone, Ait, Magasiait, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Ajastu ja piirkonna tüüpilise aidahoone näide.

Kirjeldus

Ühekordne maakivist hoone, kaetud poolkelpkatusega. Esifassaadis sissepääsu ees kolmeavaline kaaristu. Akna- ja ukseavad ning kaaristu raamistatud punase tellisega. Taga- ja otsaseinades on neljakandilised väiksed aknaavad ja otsaviilul poolkelba all on segmendikujulised aknaavad.

Ehitatud 19. saj. keskel.

Kaitsevööndi ulatus

Kultuuriministri käskkirjaga nr 12 17.01.2006. a (RTL 2006, 9, 181) Kultuurimälestiseks tunnistamine ja kaitsevööndi määramine hõlmab kaitsevöönd kinnistuid Magasiait, Nurme küla, Sauga vald (tunnus 73001:001:0304) ja Viko, Lemmetsa küla, Audru vald (tunnus 15904:001:0176).