Mälestise nimi Paadrema mõisa park

Seisund: hooldamata

Menetleja: Pärnumaa nõunik, Nele Rent

Ajaloolise Paaderma mõisa juurde kuulunud park.

Kirjeldus

Tänaseks pole parki enam olemas. On olnud ilmselt regulaarse lahendusega esiväljakuga ja aiaga hoone taga, mida on hiljem täiendatud väheste puudega.
Park oli risustatud, karjatatav ja hävimas juba 1970-dal aastal. Vahetus läheduses silikaattellistest korruselamu.
Dendroloogia - on olnud jalakaid, saari, pärni ja vahtraid.

Ajalugu

Peahoone oli keskmise suurusega ühekordne paekivi hoone, mis varises 1965-ks aastaks. Pärines ilmselt veel 18. saj keskpaigast või veelgi varasemast ajast. Kõrvalhooneid säilunud üksikuid. Enamuses paiknesid kõrvalhooned kompaktse rühmana peahoone juures või sissesõidutee ääres.
Ait (?) – kahekordne massiivne maa- ja paekivist ehitis asus peahoone kõrval. Ilmselt 18. saj lõpust.
Laut – paekivist, võib pärineda 19. saj. Lisaks veel mõned väiksemad laudahooned.
Tall – suur maa- ja paekivihoone – varemeis (1977). Võis pärineda 19. saj II poole lõpuveerandist.