Mälestise nimi Altar, 19.saj. (puit, õlivärv)

Menetleja: Järelevalve osakonna juhataja, Karen Klandorf

Altar on iseloomulik näide neogooti stiilis altariseinast. Moodustab osa kirikusisustuse tervikust.

Muinsuskaitse alla võetud 1980. aastail.

Materjal: puit.
Tehnika: tisleritöö, puuvool.
Autor, valmistamise koht: altariseina kavandi autor baltisaksa kunstnik Rudolf Julius von zur Mühlen, valmistatud Paides
Mõõtmed: kõrgus ca 480 cm.
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): All tekst: Olge julged, mina olen tee, ärge kartke mitte. Matt: 14,27.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Koostas: Egle Tamm, kunstiajaloolane.

R.von Mühleni kavandi järgi tehti Paides 1892.a. valmis praegused altarisein ja teravatornilise kõlaräästaga kantsel. (Kilde Anna kihelkonnast, koostanud E.Näppo, 2008, lk. 11)