Mälestise nimi Vaestekassa, 17. saj. (?) (paas, raudsepis)

Kunst, Materjal, Metall, Kivi, Objekt, Sakraalese, Annetustarve, Kogumiskassa.

Materjal: paas, raud.
Tehnika: raidtehnika, sepistatud.
Autor, valmistamise koht: tundmatu meister, Tallinn
Dateering: 17. sajand?
Mõõtmed: kõrgus ca 35 cm, pealt ca 45 x 48 cm, ava Ø ca 25 cm, ava sügavus ca 18 cm. Laiendiga põõn ca 43 cm pikk, ca 5, 5 cm lai; max laius 13 cm; pealmised põõnad: pikkus ca 39 cm ja ca 37 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Kivi pealispind kergelt määrdunud, sepiseosad kaetud musta värviga
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Kassal on ümar rahapiluga sepiskaas, mida kindlustab ülekäiv, keskel rombikujulise laiendiga sepisrauast põõn, avaga kahele tabale. Sellest sulusest risti üle käivad veel kaks ka sepisraudset, kuid laiendita põõna.