Mälestise nimi Maal «Kristuse ülestõusmine», 1888 (õli, lõuend)

Kunst, Materjal, Lõuend, Objekt, Maal, Tahvelmaal.

Muinsuskaitse alla võetud kui kunstiväärtuslik sakraalse sisuga maaliteos 19. sajandist.

Täpsustus: Altarimaal «Kristuse Ülestõusmine». 1888 (õli, lõuend). Reg. nr. 1737

Ajalugu

Muinsuskaitse all alates 1978 (Tallinna Toomkirikus) – Tallinna kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 205

Materjal: õli, lõuend.
Autor, valmistamise koht: tundmatu kunstnik (saksa kunstnik Bernhard Plockhorsti järgi)
Dateering: umbes 1888
Mõõtmed: 174, 5 x 103 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): pöördel aastaarv 1888
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): värvikahjustusi (restaureeritud), lõuend kergelt lokib
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Ülestõusnut ja põlvitavat inglit kujutav altarimaal.
Maal pühitseti Paldiski kirikus I Ülestõusmispühal 1888. 1944. sügisest oli hoiul Paldiskis(?) eramajas, seejärel hoiul Tallinna Toomkirikus.
Paldiski kogudusele tagastatud aktiga 21. jaanuarist 1998. Enne tagastamist puhastatud ja konserveeritud restauraator Malle-Reet Heidelbergi poolt (1997). Kitsas profileeritud raam uus.