Mälestise nimi Laualühter viie tulega, 1904 (messing, valatud)

Kunst, Materjal, Metall, Tavametall, Objekt, Valgusti, Lauavalgusti.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui ajastuomase kunstilise kujundusega, kultuuriloolist väärtust omav kirikuvalgusti historitsismiajast 20. sajandi algusest.

Kollasest metallist stiliseeritud laualühter viiele küünlale (paarik reg. nr. 1760).

Muinsuskaitse all alates 1978. aastast – Tallinna kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 229

Materjal: messing, kollane metall.
Tehnika: kullatud, monteeritud, valatud.
Dateering: 20. sajandi algus (annetatud aastal 1904)
Mõõtmed: kõrgus ca 47,5 cm; laius ca 24,5 cm, jalami Ø ca. 15 cm.
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): annetustekst jalami serval: Frau Oberst E. v. Kaptschenko Palmsonntag 1904. Jalami all koguduse templiga paberkleebisel nr. 33; 4.31; muinsuskaitse-number K 229
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): oksüdeerumisjälgi haaradel, jalami serval
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): jalamiosa moodustab kolmandiku lühtri kõrgusest, olles komponeeritud lamedast kettast ja koonilisest ning kerajast osast. Lühtri ülaosa (jalamile kruvitav) on komponeeritud kahest koonusest, mille vahel peenike sambaosa. Tüvise külgedele kinnituvad neli haara, mis on neljatahulise põhiplaani ja nurgelise kompositsiooniga. Haarad tipnevad hambulise servaga ketta kujulise rasvataldriku ja silinderja küünlapiibuga. Samasugune, viies küünlapesa on ka tüvise tipus. Jalami kettakujulise osa servas graveeritud annetustekst; jalam toetub kolmele ketasjalale.