Mälestise nimi Kroonlühter kolme tulega, 19. saj. (pronks, kristall (?))

Kunst, Materjal, Metall, Tavametall, Objekt, Valgusti, Laevalgusti.

Mälestise tunnus

Ajastu interjöörikujundusele iseloomulik kultuuriväärtuslik tööstuskunsti näide, mis kuulub kiriku tarbekunsti kollektsiooni

lõunalöövi idapoolses otsas

Muinsuskaitse all 1978. aastast

Materjal: kristallklaas, raud.
Tehnika: valatud, lihvitud, monteeritud.
Autor, valmistamise koht: tundmatu meister
Dateering: 19. sajandi lõpp või 20. sajandi algus
Mõõtmed: kõrgus u. 95 cm, Ø u. 80 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): üks ripatsiga klaashaar murdunud, puuduvad kaks valgustitega ja üks ripatsiga klaashaara. Säilinud haarade ebasümmeetriline paigutus jätab halva üldmulje (originaalis sümmeetriline). Tüvese alumise kausi sisemine kullatud osa koorub suurte tükkidena lahti. (M.-L.Paaver, 2003)
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Neli sarnast kroonlühtrit (reg. nr. 1818-1821) erinevad iluripatsite, tüvese detailide ja säilinud haarade arvu poolest.
Kroonlühter koosneb: alumises osas neljast valgusteid+erinevaid lehekujulisi ripatseid ja kuuest sarnaseid ripatseid kandvast klaashaarast, haarad on omavahel vaheldumisi paigutatud; ning lühtri ülemises osas viiest klaashaarast (algselt on kandnud ripatseid). Originaalis on olnud süsteem 6 + 6 + 6 haara.
Kroonlühtri tüves on monteeritud suurest mõhkudega klaaskerast ja pirnjatest detailidest, kahest sisemise kullatiskihiga klaaskausist. Tüvese lõpetab lambipirni-kujuline klaasripats.(M.-L.Paaver, 2003)