Mälestise nimi Ikoon "Haudapanemine", 1833 (õli, lõuend)
Mälestise vana number 15.III 19 k-15

Kunst, Materjal, Lõuend, Objekt, Maal, Tahvelmaal, Ikoon, Sakraalmaal.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui kultuurilooväärtuslik, kunstiliselt huvipakkuv heatasemeline, ajastule omases teostuslaadis vene sakraalkunstiteos 19. sajandist

Kunstimälestisena muinsuskaitse alla võtmiseks inventariseeritud 1983 (nr. 15. III 19 k-15)

Materjal: õli, lõuend.
Autor, valmistamise koht: tundmatu Vene ikoonimaalija
Dateering: 19. sajandi I pool (umbes 1833)
Mõõtmed: 69, 5 x 92 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): annetuskirje: 17 го Deкабря 1833 го года
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): kulunud, tugevasti tumenenud, värvikaod (irdumine!); raam katkine
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Kristuse matmist kujutav ikoon,
lõuendi keskel põiki õmblus; mustaks värvitud profileeritud ja nurgaklotsidega raamis (laius ca 7 cm)
Altaris (lahtiselt). Paiknenud aujärjetagusele seinale paigutatud krutsifiksi maalitud fooni allosas (vt. foto 1983).