Mälestise nimi Seinalühter kahe tule ja Peetruse figuuriga, annet. 1907 (messing, pronks, valutsink, graveeritud)

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Valgusti, Seinavalgusti.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui kodumaine kunsti- ja kultuuriloolise väärtusega historitsistlik kirikuvalgusti 20. sajandi algusest

Muinsuskaitse all alates 1983 – Pärnu rajooni kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 125

Materjal: messing, alumiiniumvärv, tsingisulam.
Tehnika: graveeritud, kullatud, monteeritud, trugitud, valatud.
Autor, valmistamise koht: Eduard Drossi ettevõte Tartus
Dateering: 20. sajandi algus (umbes 1907)
Mõõtmed: ulatus seinast ca 23, 5 cm, seinaplaat ca 28, 5 x 15, 5 cm, haara diagonaalpikkus ca 20, 5 cm, rasvataldriku Ø ca 9 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): seinaplaadi allservas graveeritud annetuskirje: Aleksander Saat ja Hendrik Adamson kinkisid Saarde kirikule 1907 a.
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): oksüdeerunud, kullatis ja alumiiniumvärv kulunud, küünlarasvaga tugevasti määrdunud
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Kahe S - kujulise ümaraotsalise haaraga seinalühter, mille ümarkaarsel seinaplaadil apostli reljeefkuju,
haarakinnitus sõrmtapiga, haarad markeeritud numbritega 1 ja 2; seinaplaadil alumiiniumvärviga kaetud habemik nimbusega meesfiguur – apostel Peetrus (tunnusesemeiks raamat ja kaks suurt võtit)
Kantsli kohal võidukaare all