Mälestise nimi Altarimaal "Leiba õnnistav Kristus", 19.saj. (õli, lõuend)

Kunst, Materjal, Lõuend, Objekt, Maal, Tahvelmaal, Altarimaal, Sakraalmaal.

Muinsuskaitse alla võetud kui kunstiväärtuslik sakraalse sisuga maaliteos 19. sajandist

Ajalugu

Muinsuskaitse all alates 1929 (nr. 462: Barokk-stiilis altar ühes pildiga Kristus karikaga); 1983. aastast – Pärnu rajooni kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 170

Materjal: õli, lõuend.
Autor, valmistamise koht: tundmatu kunstnik
Dateering: 19. sajandi III veerand (umbes 1863)
Mõõtmed: valgusmõõt 141, 5 x 115, 3 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): vasakus servas ca 9 cm pikkune rebend
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Jeesus pühitsemas leiba ja veini (Matteuse 26, 26-28, Markuse 14, 22-24, Luuka 22, 19-20) valge linaga laua taga, taustaks sammastik ja maastikuvaade
maali all raamistuses saksakeelne (gooti kirjas) tekst: Joh. 6, 54. Wer mein Fleisch isset und trinket mein Blut, der hat das ewige Leben, und ich werde ihn am jüngsten tage auferwecken. Maali kohal samasuguses raamistuses eestikeelne (gooti kirjas) tekst: Joh. 6, 54. Kes minno lihha sööb ja minno werd joob, sel on iggawenne ello, ja minna ärratan tedda ülles wiimsel päwal.
B. Ederma, A. Jaik. Eesti Evangeeliumi Luteriusu Kirikud. Tartu, 1939, lk. 146: Tõstamaa kiriku 100 aasta juubeli puhul 1863.a. kingiti kirikule praegune altaripilt ja kantsel. Altaripilt – tundmatu kunstniku töö – kujutab püha õhtusöömaaega Kristusega üksinda laua ääres.