Mälestise nimi Seinalühter nelja tulega, 19.saj. (valutsink, alumiiniumvärv)

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Valgusti, Seinavalgusti.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui kodumaine ajastule iseloomuliku kunstilise kujundusega kirikuvalgusti historitsismiajast 19. sajandist

Muinsuskaitse all alates 1983 – Pärnu rajooni kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 181

Materjal: pronksvärv, alumiiniumvärv, tsingisulam.
Tehnika: monteeritud, valatud.
Autor, valmistamise koht: Eduard Drossi ettevõte Tartus
Dateering: 19. sajandi viimane kolmandik
Mõõtmed: seinaplaadi kõrgus koos ristiga ca 34 cm, seinaplaadi laius ca 23 cm, ulatus max ca 54 cm, haaraosa laius max ca 43 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): tugevasti üksüdeerunud
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Pseudogooti stiilis seinalühter (samasugune ka reg. nr. 19621)
kaheksatahulisele lehterjale seinaplaadile kinnitub kergelt kaarjas konsoolhaar, mille tipust horisontaalselt hargnevad kolm sirget, otstes ülespöörduvat haara; haarade vahel sirge vertikaalse varre neljas küünlapesa. Rasvataldrikute pinda katab taimne valudekoor, küünlapiibud on kaheksatahulised lehtrid. Seinaplaadi servas neli plastilist akantuslehte
Põhjaseinal idapoolne
Kuulub Tartu ettevõtja Eduard Drossi toodangu hulka - 1915.a. kataloogis (Katalog und Preiskurant der Anstalt für Kirchengeräte und Ornamentik Eduard Dross Jurjew, Livland) nr. 34