Mälestise nimi Uks, 1855 (puit, õli)

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Ehitis, Hoone, Uks.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui hoonega stiiliühtne ajastule iseloomuliku kunstilise kujundusega uks historitsismiajast 19. sajandist

Muinsuskaitsearvel alates 1997 (nr. 73-a)

Materjal: puit, raud.
Tehnika: nikerdatud, tisleritöö, sepistatud.
Autor, valmistamise koht: tundmatu tisler
Dateering: umbes 1855
Mõõtmed: kõrgus 248 cm, uksepoole laius 74 cm (inventariseerimisandmeil, 1997), lukusilt ca 25 x 6, 2 cm, käepideme pikkus ca 15 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): lukusildil perforeering: 1855
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): uksel: ei ole teada; lukul: roostet
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Kiriku pseudogooti dekooriga peauks, kahepoolne välisuks – kiriku peauks. Inventariseerimisel (1997) oli uks eest võetud ja seisis kirikus lahtiselt, praegu – asukoht teadmata. Kümmekond aastat tagasi (1998?) valmistatud koopial on kasutatud algset lukku (töökorras), ka sepisnaelu.