Mälestise nimi Skulptuur "Noorus", A.Kuulbusch, 1972 (pronks)

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Skulptuur, Monumentaalskulptuur.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui Eesti 20.saj II poole nimeka skulptori teos, mis säilinud terviklikult oma algses asukohas, Õisu mõisa pargis. Skulptuur tähistab Õisu Toiduainetööstuse Tehnikumi paiknemist vastavas mõisas, kuhu teos telliti kooli 50. tegevusaasta täitumise puhul 1972.aastal.

Figuuride kõrgus umbes 182 cm, alusplaadi mõõdud 71 x 130 cm.

Ajalugu

Skulptuur oli Aime Kuulbuschi 1969. aastal modelleeritud kooli diplomitöö. Selle juhendajaks oli skulptor prof. Aleksander Kaasik, retsensent – skulptor Edgar Viies. Õisu Toiduainetetööstuse Tehnikumi 50. aastapäeva puhul telliti vastav pronksist teos Kultuuriministeeriumi poolt.

Meedia

Aime Kuulbusch. - ETV saade sarjast kultuuriloojate loominguline portreteerimine. Režissöör Tiina Park. 08.07.1988