Mälestise nimi Tool, 19.saj. (puit)

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Sisustus, Kirikusisustus, Mööbel, Istemööbel.

Muinsuskaitse all alates 1980.

Materjal: puit, õlivärv.
Tehnika: tisleritöö.
Dateering: 19. saj. II pool
Mõõtmed: Kõrgus (max) 109 cm; istme kõrgus 45 cm; sügavus 45,5 cm; istme laius tagant 47,6 cm; istme laius eest 62,5 cm.
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): --
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Tool on valmistatud puidust tisleritööna, kaetud kollakasrohelise õlivärviga. Pseudogooti stiilis tool pärineb 19. saj. II poolest. Tooli ažuurne seljatugi on kujundatud teravkaarena, mis jaotub kaheks teravkaarse kesksiiruga kolmiksiirkaareks ja nende kohal paiknevaks leekestiilis lõpetuseks. Toolil on käetoed ja nelinurkne, eest veidi laienev iste. Istme allosa kaunistab sakmeriba. Jalad on kõverad. Tool on komplektis teise samasuguse tooliga (reg. nr. 19824).
Koostas: Egle Tamm, kunstiajaloolane